Csatlakozzon Hozzánk!

Munkatársaink az NBSZ-ről

Munkatársaink tollából... - részlet a ‘20 éves a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat’ kiadványból

„Mikor mész az utcán, figyeled az embereket és közben arra gondolsz, hogy te valami különlegessel foglalkozol. Kicsit akkor különlegesnek érzed magad, mert olyan dolgokkal foglalkozol, amit nem mondhatsz el senkinek. A különleges feladat és a különleges munkahely téged is különlegessé tesz. Te olyan dolgokkal foglalkozhatsz, aminek más a közelébe sem kerülhet. Amikor hazafele tartok és még fejben bent vagyok, dolgozom, akkor olyan gondolatok fogalmazódnak meg bennem, amire az átlagember nem is gondol. És ez jó érzés.”
„Én azért is maradtam itt, mert az iskolából bekerültem egy családba. És mint a családban, vannak jobb és vannak rosszabb időszakok, de a biztonságot adja nekem, és azt érzem mindig, hogy számíthatok rájuk. Az is fontos volt, hogy amikor elmentem szülni, volt hova visszatérnem, és ez nagy kincs.”
„Jó érzés, amikor én képviselem a témát külföldön, delegációban vagy előadáson. Jó érzés továbbá az is, hogy egy olyan unikális szaktudásom van, ami Magyarországon csak pár embernek. Ez a mikrokörnyezet számomra teljesen ismert, és belakott, jól érzem magam benne, még akkor is, ha esetleg vannak negatív tényezők. Itt szeretném letölteni a maradék munkás éveimet is.”
„Mindig olyan munkahelyre vágytam, ahonnan a munkát „nem lehet hazavinni”. Ez itt maradéktalanul megvalósult.”
„Főleg az tetszett meg itt, hogy minden feladat más és más volt, nem lehetett egy kaptafára szabni; akármikor jött egy feladat, ahhoz mindig új dolgokat kellett kitalálni, és mindig új módszerekkel kellett megoldani. A kollégák bármikor, bármiben segítenek, együtt oldjuk meg a problémákat és nincs szakmai rivalizálás.”
„Mióta az NBSZ-nél dolgozom, biztonságban érzem magam: ez alatt nemcsak az anyagi biztonságot értem, hanem azt is, hogy tudom, hosszútávon számít a cég a munkámra, s ez jó érzés. Ez a biztonságérzet jó hatással van a családi életemre is: a hivatásos életforma stabilitása egyfajta kiszámíthatóságot nyújt, ezáltal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok, és ez pozitívan hat rám is és a családom minden tagjára.”
„1991 óta dolgozom az NBSZ-nél (illetve jogelődjénél). Gyakorlatilag a Szakszolgálat az első és egyetlen munkahelyem, aminek következtében végigkísérte eddigi életemet. Elmondhatom, hogy a cég tulajdonképpen ott volt az első lakásvásárlásomnál, a diplomám megszerzésénél és két gyermekem születésénél is. Mindezek eseményekben kapott támogatás mellett, biztos megélhetést és munkahelyet nyújtott és nyújt annak ellenére, hogy az elmúlt 20 év sok olyan változást hozott, ami nehezítette a körülményeket. Az eltelt évek alatt, több különböző szakterületen dolgoztam, ami lehetőséget adott ismeretim bővítésére, a megújulásra, kielégítette a változás iránti igényemet.”